Originalspelet

Pirate’s Gold var ett spel som gavs ut till PC och en mängd olika konsoler 1993. Det räknas som en klassiker, men originalnamnet var faktiskt Sid Meier’s Pirates!, och utkom redan 1987 till Commodore 64. Spelet var revolutionerande på sin tid, då det gav spelaren väldigt stor valfrihet att utforska – och plundra – världen. Spelet utspelar sig i Västindien, där man påtar sig rollen som antingen pirat, piratjägare eller ”laglig” pirat. Spelet börjar med att man väljer att tjäna antingen Spanien, Holland, England eller Frankrike. Det är dock tillåtet, och till och med uppmuntras, att byta lojalitet allteftersom lyckan vänder, ungefär som en modern spelare kan byta pokerrum om motståndet verkar lite för bra.

Spelet tar plats mellan 1560 och 1680: man väljer själv tidsperiod. Spelet är mer historiskt än de flesta piratspel, och det spelet skiljer sig mycket åt beroende på vilken era man spelar under, då de olika ländernas influens i området varierar genom tiden. Som spelare är du fri att välja vad du vill göra: segla runt, plundra städer och skepp, jaga pirater, handla eller ge dig ut på en expedition för att finna gömda städer. Att vinna i spelet kan ske på många sätt, alltefter beroende på vilket mål du har. Vill du bli guvernör eller berömd pirat? Pirates är ett spel som inte tar så lång tid att spela igenom, men tack vare den stora valfriheten så är ingen spelomgång den andra lik, och spelet tål att spelas om och om igen.

Så när du känner dig lite trött på att spela på slots, ta och kasta ett getöga på originalspelet. Det finns fortfarande lätt tillgängligt i uppdaterade versioner, bland annat via Steam. Att vara pirat är riktigt kul, och att bli rik och berömd i spelvärlden är definitivt lättare än i verkligheten.

Casinotips
Nordic Bet